Ünlü hukukçu Turgut Kazan, eski Emniyet Müdürü, İçişleri ve Yargı Bakanı Mehmet Ağar’ın 'aklanma' süreciyle ilgili "gerçekleri hatırlatmak istiyorum" deyip çarpıcı açıklamalar yaptı.

Mehmet Ağar’ın “Benim alnım açıktır” sözüyle ilgili dikakt çeken ifadeler kullanan hukukçu Turgut Kazan, “Bu süreç hiç konuşulmuyor” diyerek Ağar’ın düşünce almaz bir başvuruyla ‘aklandığını’ ve bu olayın yargının durumunu gösterdiğini belirtti.

Mehmet Ağar’ın 'Alnım açıktır' şeklindeki açıklamayı nasıl yapabildiğini anlatan Kazan, Ankara 11. Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi’nde Abdullah Çatlı ve Yaşar Öz’e tabanca taşıma izni saptamak ve Yeşil Pasaport karşılamak suçlamasından yargılanan Ağar’ın, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldığını ve cezaevine girdiğini hatırlattı. Avukat Turgut Kazan, 17-25 Aralık sürecinde Yargıtay’daki tahsis değişikliklerinin arkasından Ağar’ın ‘bozma’ talebinde bulunduğunu ve Yargıtay’ın infazın yapılmasına karşın mahkumiyet kararını bozarak düşme kararı verdiğini belirtti.

'Böylece Mehmet Ağar benim alnım açıktır diyebilme imkanı yaratılmış oldu' diyen ve Ağar’ın yaptığı başvuruyu ‘akıl almaz’ olarak tanımlayan Kazan, bugün bunların konuşulmadığının altını çizdi.

Turgut Kazan’ın Twitter'dan yaptığı açıklamalar şöyle:

"GERÇEKLERİ HATIRLATMAK İSTİYORUM"

- Videolarla başlayan ağız dalaşı üzerine bazı gerçekleri hatırlatmak istiyorum. Çünkü, 90’lardaki benzer örnekleri gençlerimiz bilmiyor. Ve şimdi AĞAR beni devlet / halk müziği mükemmel biliyor, alnım açıktır diyor. Ve sahibinin ricasıyla Yalıkavak yat limanı yöneticisi olduğunu söylüyor.

- Üstelik, kendileri bırakırsa oraya mafyanın çökeceğini belirtiyor. Sonradan, SOYLU tepki gösterince sürçü lisan ettim, devlet her şeye hakimdir düzeltmesine sığınıyor. Dolayısıyla geçmişe bir görmek gerekiyor.

"İŞTE BU IŞLEM HİÇ KONUŞULMUYOR"

- 96 yılının sonlarıydı, Mesut Yılmaz meclis araştırma komisyonuna olağanüstü 2 video sunacağını açıkladı. Frankfurt eyalet mahkemesinin 3 eroin kaçakçısıyla ilgili delilleri ortaya saçıldı. Böylece Ağar’ın durumu tartışmaya açıldı. Dokunulmazlığı kaldırıldı. AYM de itirazını reddetti.

- Ocak 1998’de 3 saat süren sorgusu yapıldı. Natürel, kayıp silahlar konusunun devlet sırrı olduğu, ama Yüce Divan’da yargılanabileceği savunuldu, ama TBMM komisyonu Yüce Divan sevkini önledi.

- Daha Sonra Çatlı ve Öz’e tabanca taşıma izni vermek ve yeşil pasaport sağlamak suçlamasıyla Ankara özel yetkili 11. Ağır Canice Mahkemesinde yargılandı, 5 sene hapis cezasına çarptırıldı.

- Yargıtay 9. Cinayet Dairesi bu cezayı onayınca Aydın/Yenipazar cezaevinde infaz başladı. Denetimli serbestlikten yararlanarak 29.04.2013’te terhis edildi. Yani bahşedilen hüküm kesinleşti ve infaz edildi.

- Ne var ancak, 17-25 Aralık sürecinde Yargıtay dairelerinin görevleri değişmiş, yeni atamalar yapılmıştı. Bu aşamada, Yargıtay http://C.Başsavcılığı, Y9CD (Yargıtay 9. Cinayet Dairesi) kararı için zamanaşımı dolduğu için bozma ve düşme kararı verilmesi gerektiğini söyleyerek Y16CD’ye (Yargıtay 16. Cinayet Dairesi) başvurdu.

- Yargıtay 16. Ceza Dairesi de zamanaşımı dolduğu için yıllardan beri önce infazı tamamlanan mahkumiyet kararını bozarak düşme kararı verdi. Ve böylece Mehmet Ağar’a benim alnım açıktır diyebilme imkanı yaratılmış oldu. İşte bu işlem hiç konuşulmuyor.

"İZLENEN YOLU VE YARGIMIZIN DURUMUNU GÖSTERİYOR"

- Keza, ben Adalet Bakanlığı yapmış olsam, artık avukatlık yapmayı bile içten bulmam. Çünkü, adaletli yargılanma hakkı yönünden aleyhinde tarafın vesvese duyacağını düşünürüm.

- Nitekim, Yargı ve İçişleri Bakanlığı yapmış dostlarım var. Hiçbiri siyasal mücadele dışarıya marina ve güya işleri üstlenmediği gibi, avukatlık da yapmadı.

- Dolayısıyla Mesut Yılmaz’ın sunduğu videolarda Baybaşin, Bucak, Çatlı ve Öz gibi kişilerle bağlantısı tartışılan, hükümlü olup infazı tamamlanan Ağar’ın zihin almaz bir başvuruyla ve yıllar daha sonra bir değişiklik aklanması, izlenen yolu ve yargımızın durumunu gösteriyor. Bilginize sunuyorum.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Unlu-hukukcu-Turgut-Kazan-Mehmet-Agar-in-nasil-aklandigini-acikladi/250391