AKP bazı alacakların her tarafta yapılandırılmasına olanak tanıyan kanun teklifini TBMM'ye sundu.Vergi borçları bitmiş yapılandırılırken, esnafa sicil affı geliyor.

AKP İstanbul milletvekili Vedat Demiröz ve AKP milletvekillerinin imzasını içeren Bazı Alacakların Baştan Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişim Yapılmasına Dair Kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Teklifle, 17 Kasım 2020 tarihinde yayınlanan Bir Takım Alacakların Bitmiş Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değiştirme Yapılmasına Dair Kanunla kişi ve kuruluşların Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sosyal Emniyet Kurumu, İl Özel İdareleri, belediyelere olan borçları yapılandırma ve taksitler halinde ödeme imkanı getirildiği hatırlatılarak, bu borçlar her yerde yapılandırma düzenlemesi yapılmasının amaçlandığı belirtildi. 500 Milyarlık aidat ve SGK borcuna yeni yapılandırma geliyor

Kanun dahilinde 30 Nisan öncesi vergi, ücret cezaları, yönetimle ilgili para cezaları, covid dahilinde yönetimsel para cezaları SGK borçları vb gerçekleştirilmemiş ödemeler yapılandırılabilecek

Karşılıksız çek, protesto edilmiş tahvil, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemeyen kişilerin yükümlülüklerine yerine getirmeleri halinde geçmiş ödemle performansına ilişkin olumsuz kayıtların dikkate alınmayacağı hususunda düzenleme yapılıyor.

Öneri ile işletmelerin bilançolarında yer alan gayrimenkuller ile amortismana emrindeki diğer iktisadi kıymetler için her yerde değerleme imkanı sağlanacak.

Kanun teklifinin genel gerekçesinde, bir önceki yapılandırma sonrası salgın nedeniyle yeni imkan talebinin yoğunlaşması gösterildi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Vergi borclarina-yeniden-yapilandirma-esnafa-sicil-affi-geliyor/250700