Lokanta sahibi, Getir uygulamasının ödemeleri derhal yaptığını söyleyince Açık Fikirli "Biz böylece varlıklı değiliz" dedi

Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydınlatılmış, "Niçin geç ödeme yapıyorsunuz" diye soran restoran sahibiyle tartıştı. Lokanta sahibi, Getir'in derhal ödeme yaptığını söyleyince Okumuş, "Biz o kadar zengin değiliz" dedi.

Pandemi önlemleri nedeniyle sadece paket servis yapabilen bir restoran sahibi, Twitter hesabından Yemeksepeti'nin CEO'su Nevzat Aydınlatılmış'a "Bünyenizde çalışan restoranların ödemesini neden her ay geciktiriyorsunuz? Yüzde 38 ve fazlası komisyonunuzu hemencecik alıyorsunuz. Müşteriden de ödemeyi hemencecik alıyorsunuz. Lakin bizi paramızı alabilmek için yalvartıyorsunuz! Haram zıkkım olsun" diyerek tepki gösterdi.

Lokanta sahibi, "Joker açıyoruz. 45 TL miktar 25 TL'ye iniyor. Siz listeleme için 5.90 kesiyorsunuz. Üzerine komisyonunuz olan yüzde 34'ü alıyorsunuz. Ona karşın biz ürünleri gönderiyoruz. Ama siz ayda 2 kez yapmayı vadettiğiniz ödemeyi hiçbir ay zamanında yapmıyorsunuz. Bu ay dahil! Pandemide restoran olarak ayakta kalmaya, kira ve personel giderlerimizi halletmeye çalışıyoruz. Ürün tedariğine peşin para para ile devam ediyoruz. Peki siz her yer kapalıyken paket servis ile gönderdiğimiz yemeklerin ücretini ödemezseniz biz nasıl devam edeceğiz?" diye sordu.

Lokanta sahibine sosyal ağ hesabı üzerinden yanıt veren Nevzat Kültürlü, "Yemeksepeti'nin sıradan komisyonu yüzde 8 civarı. En yüksek komisyon ise yüzde 12. Kurye servisi hizmetini komisyonmuş gibi gösteriyorsunuz. Kendi kuryenizi kullanırsanız böyle bir sorun kalmaz, yüzde 10 komite verirsiniz. Paralar her on beş günde bir kesilen fatura üzerine yatırılıyor. Bu ay bayrama ve 19 Mayıs'a eşit gelinmesine rağmen yine beş iş günü içinde yatırılıyor. Tahminim pazartesi hepsi ödenmiş olur" dedi.

Ödeme çizelgesi paylaşan restoran sahibi, "Tarihleri burada görebilirsiniz. Bugün ayın 22'si. Pazartesi 24'ü. 1 haftalık bir gecikme için bunların hepsi bahane ne eyvah ancak. Renkli işaretlenen yerlerde de kesilen aidat sonrası alacağımı görebilirsiniz. Teşekkürler" ifadesini kullandı. 

Aydınlatılmış da "Geç Kalma değil ancak. Beş iş günü hanımefendi. Keza o parayı da biz hemen almıyoruz, banka anlaşmasına kadar 28-32 günde alıyoruz. Yani size önce ödeme gerçekleştirmek için komite ödüyoruz" diye cevap verdi. 

Restoran sahibi, Getir uygulamasının ödemeleri hemencecik yaptığını söyleyince Nevzat Okumuş, "Bankacılık sistemine müdahale edemem ne yazık ancak. Kendi marjından sözünden dönmek isterse ödeyebilir. Biz pek varlıklı değiliz" açıklamasını yaptı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Yemeksepeti-CEO-su-Nevzat-Aydin-dan-Getir-e-gonderme-Biz-o-kadar-zengin-degiliz/250735