Yıkama Makinası

Yıkama makinesi, araçların temizlenmesi için kullanılan sıcak ve soğuk su ile temizlemeyi sağlayan bir makinedir. Teknoloji geliştikçe bu makinelerin farklı modelleri, son teknolojiyle tasarlanan şekilleri çıkmaktadır. Ancak temelde kirlenen aracınızın temizlenmesi için büyük oranda kolaylık sağlayan bir araçtır. Aracınızı yıkamak için makine almayı düşünüyorsanız ya da bir yıkama dükkanı açmak istiyorsanız makinelerin avantajlarına ve özelliklerine dikkat etmeniz gerekiyor.

Yıkama makinesi almak isteyenler için küçük modeller yer almaktadır. Ancak günümüzde genellikle oto yıkamacılarda bu makineleri fazlasıyla görmekteyiz. Dolayısıyla bir oto yıkamacı açmaya karar verdiyseniz makinelerin çeşitlerine ve size sağladığı avantajlara kesinlikle göz atmayı ihmal etmemelisiniz. Araç yıkamayı hızlı, kolay ve verimli şekilde yapan makineler sizin her zaman kurtarıcınız olacaktır.

Yıkama Makinesi Özellikleri

Oto yıkama makinası almaya karar verdiyseniz özelliklerini mutlaka bilmelisiniz. Çünkü hemen her sektörde olduğu gibi bu sektörde de yıkama konusunda farklı seçenekler karşımıza çıkmaktadır. Bu makineler arasından işletmeniz için en kolay şekilde yıkama sağlayacak bir makine modelini satın almanız fayda sağlayacaktır.

  • Bu makinelerin özellikle az elektrik harcayan modellerini satın almanız size avantaj sağlayacaktır. Çünkü işletmenizin gider kalemleri arttıkça kar oranınız azalacaktır. Kar oranınızdan elektrik veya su faturalarına vermemek adına tasarruflu makineler arasından tercihlerinizi yapmanızda fayda var. Aksi halde makineler size ekstra gider kalemi oluşturarak zarar etmenize bile yol açabilir. Bu konuda satıcılardan yeterli bilgiyi almanızda fayda var.
  • Oto yıkama makinesi aldıktan sonra yine size avantaj sağlayacak olanlar yüksek basınçlı makinelerdir. Bu makinelerle kısa süre zarfında aracı temizleyebilirsiniz. Böylece kısa ve derin bir temizlik yapma şansına sahip olursunuz. Size zamandan tasarruf ettirecek yüksek basınçlı makineler genellikle 200 bar olacak şekilde satılmaktadır.
  • Makineyi alırken güvenlik tedbirlerini gözden geçirmeyi unutmayın. Örneğin yüksek basınca dayanamayan makineler sizi yarı yolda bırakabilmektedir. Tam arabayı yıkamaya başlayacakken yüksek basınç sebebiyle makineler hata verdiğinde tüm işiniz aksayabilir. Dolayısıyla yüksek basınç konusunda dayanıklı olan makinelerden satın almalısınız.
  • Firmanızda özellikle küçük otomobiller yerine büyük araçların yıkanabileceğini düşünüyorsanız makinenizin bar oranını arttırmalısınız. Az önce bahsettiğimiz 200 barlık yıkama makinası size yeterli gelmeyebilir. Böyle durumlar için 250 bar ile 300 bar arasında değişen yeterliliğe sahip makineleri satın almalısınız. Özellikle açacağınız firma şehirlerarası otobüslerin güzergahlarına yakınsa, otobüs ve dolmuş duraklarına yakınsa barlarını 250 ile 300 arasında tutmanız size gelir ve zaman açısından kolaylık sağlar.

Oto Yıkama Makinesi Alırken Hangi Özelliklerine Bakılır?

İlk defa yıkama makinesi alacaksanız aşağıda sıraladığımız özellikleri mutlaka incelemelisiniz. İncelemeleriniz sonucunda doğru kararı verebilirsiniz:

  • Güvenlik açısından voltaj ve basınç barına mutlaka bakmalısınız.
  • Motor ve pompasına dair basınç, devir gücüne dair bilgileri öğrenmelisiniz.
  • Boyut ve ağırlığı noktasında bilgi almalısınız.
  • Son olarak makinenin yanındaki aksesuarları sormalısınız.