İki hafta kadar önce işe aldığı H. Ç.’yi (22) maket bıçağıyla korkutarak tecavüz etmeye çalışan Övünç Ateş (29) hakkında 19 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Gece 01.00’den saat 04.00’e dek alıkonulan H. Ç., “Maket bıçağı sesini duyduğumda halen ürperiyorum” dedi.

İlk duruşması önümüzdeki ay Mersin 19. Asliye Canice Mahkemesi’nde görülmeye başlayacak dava dosyasına konu durum geçen 14 Aralık gecesi yaşandı.

İddianame ve dosyaya giren bilirkişi raporuna kadar, web tasarım ve yazılım işleri yapan Iftihar Alev, olaydan 11 gün dek önce, yeni üniversite mezunu H. Ç.’yi işe aldı. Ateş, Gaziantep’te manâlı bir iş aldıklarını belirterek H. Ç.’ye, “Birlikte gidebiliriz” dedi. Ç. de, mezuniyet diplomasını alabileceğini düşünerek teklifi kabul etti.

13 Aralık günü saat 19.30 sıralarında Alev, Ç.’yi evinden aldı. İkili bir süre daha sonra çalıştıkları ofise geldi. Alev, bilgisayara virüs bulaştığını yaptığı işlerin kaybolduğunu belirterek, kısa zaman sonradan yola çıkacaklarını söyledi. Ancak, Gaziantep işinin oyalama amaçlı söylendiği saatler daha sonra ortaya çıktı. İkili gece 01.00’e kadar, Ateş’in belirttiği dosyaları hazırladı. Ç., ofisten çıkmak üzere olduklarını düşünerek mutfağı toparlamaya yöneldi.

MAKET BIÇAĞI ÇIKARDI

Bu esnada Alev mutfağa geldi. Ç. mutfak tezgahını toparlarken Alev arkasından sarıldı. Ç.'nin ağzını kapatan Alev, bu esnada cebindeki maket bıçağını da çıkardı. Ateş, maket bıçağını, Ç.’nin boğazına dayadı.

Uzun vakit Alev’in elinden kurtulmak için çabalayan Ç., bir süre sonradan kurtulmayı başardı. Oysa Ateş, elindeki maket bıçağı ile keza Ç.’ye hem kendisine hasar vereceğini söyledi.

YERDE NEFESSİZ KALDI

Ateş, kamera açısının dışarıya kalan mutfakta H. Ç.’nin çıkmasını 2 saate yakın engel oldu. Ateş, bir vakit daha sonra bu kez, ofisin ortasında Ç.’ye karşın cinsel saldırıda bulundu. Ç.’nin ağzını kapatan Alev, bir yana da üstündeki giysileri çıkarmaya çalıştı. Ç.’nin bir an nefessiz kaldığını görebilen Alev, öldüğünü düşünerek panikledi. Bu andan sonradan Ateş, Ç.’ye yönelik eylemlerini sonlandırdı.

19 YIL HAPİS TALEBİ

Olayın olduğu gecenin sabahı H. Ç. aracısız karakolun yolunu tuttu. Yapılan şikâyet başvurusu üzerine Alev hakkında soruşturma başlatıldı. Savcılık talimatı ile hazırlanan araştırmacı raporu, Ç.’nin ifadesinde anlattıklarını doğruladı. Alev hakkında “Kolay cinsel hamle, korkutma ve kişiyi hürriyetinden al yatırma’ suçlarından 7 yıl 6 aydan 19 yıla dek hapis istemi ile dava açıldı.

PARA İÇİN SUÇLADI

Suçlamaların odağındaki Alev ise, ifadesinde Ç.’ye karşın herhangi bir eyleminin olmadığını söyledi. Ç. ile ofiste çalıştıkları esnada bir ara yanlışlıkla kendisine çarptığını öne süren Alev, “Benden para edinmek için böyle bir suçlamada bulunduğu düşünüyorum. Benden 12 bin TL istedi. Mesajlarda da bu var. Böyle bir suçlamada bulunacağını eşime söylemiş” dedi.

ÖLDÜRMEMESİ İÇİN YALVARDIM

İkili arasında, olaydan birkaç saat daha sonra geçen WhatsApp yazışmaları da dosyaya girdi. Yazışmalarda, H. Ç., Alev’e “21 yaşındaki bir kızın hayatından her şeyi aldın. Benim ne suçum, günahım vardı da sen bunları bana yaşattın. Sen 21 yaşındaki bir kıza neden bunu yaptın” diyor.

H.Ç., yaptığı açıklamada ise, “Üzerinden aylar geçmesine rağmen hâlen olayın etkisindeyim. Bir insana, beni öldürmemesi için saatlerce yakarmak durumunda kalmam zoruma gidiyor. Maket bıçağının sesi halen kulaklarımda” dedi.

Hürriyet

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Zorba-patron-Maket-bicagiyla-tecavuze-kalkisti/250390