İnternete verdikleri, “ev temizliği”, “çocuk bakıcısı” ve “yaşlı bakımı” gibi ilanlarla onlarca kişiyi ağlarına düşüren ve kendilerine “Ponçikler” diyen fuhuş çetesine dava açıldı. 

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 14’ü tutsak 15 sanık hakkında dava açılırken, 13 tanıdık olmayan uyruklu kadın da müşteki olarak yer aldı. Hazırlanan iddianame fuhuş çetesinin genç kızları nasıl kandırdığını ve ne kadar organize bir şekilde çalıştıklarını gözler önüne serdi.

SAHTE İŞ İLANLARIYLA KANDIRDILAR

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre iddianamede sanıkların hedeflemek için Türkiye’ye gelen genç kızları kandırmak için internette sahte meslek ilanları açtığı ve temizlikçi ya da çocuk bakıcısı olacağını zanneden genç kızları fuhuşa zorladıkları belirtildi. Sanıkların her iş için bir kişiyi görevlendirdiği de anlatılan iddianamede, sahte meslek ilanlarını hazırlamak, telefonlara bakmak, kandırılan genç kızlarını resim çekmek, müşterilerden gelen paraları biriktirmek, fuhuş yapılacak evleri kurmak, pazarlıkları yerine getirmek ve kızların sevkini sağlamak için farkı kişilerin görevlendirildiği anlatıldı.

“TEMİZLİK İŞİ İÇİN GİTTİM FUHUŞA İKNA ETMEYE ÇALIŞTILAR”

Operasyonla birlikte çetenin elinden kurtulan mağdur kadınların ifadelerine de iddianamede yer verildi. Mağdurlardan S.O, 2019 yılında annesiyle birlikte meslek bulmak ve para galip gelmek için Türkiye’ye geldiğini anlattı. İnternette gördüğü temizleme işine başvurduğunu söyleyen S.O, başvurunun arkasından kendisini arayan bir kişinin resim istediğini, fotoğrafı attıktan sonradan da görüşmeye çağırıldığını söyledi. Bir villada temizlik yapacağını zanneden S.O, sanıklardan Kültürlü E. ve Cihat E. İle görüştüğünü anlatarak, “Buluştuğumuzda fuhuş yapmam için beni ikna etmeye çalıştılar. Kabul etmeyip yanlarından ayrıldım. Oysa beni aramaya devam ettiler” dedi.

“KAÇTIM AMA BULUP DÖVDÜLER”

Başka bir meslek bulamayınca parasız kaldığını ve fuhuş yapmayı benimsemek zorunda kaldığını anlatan S.O, “İlk zamanlar gözümü boyamak için paranın tamamını bana veriyordu. Ancak zamanla bana verdiği para azaldı. Bir vakit daha sonra adamak istediğimi söyledim lakin tehdit ettiler. ara sıra beni döverdi. Bir gün yanlarından kaçıp erkek arkadaşımın yanına sığındım. Oysa beni orada bulup tekrar dövdüler” dedi.

“ÇARESİZLİKYEN... KİMSESİZLİKTEN...”

Çetenin elinde minimum 40-50 tane kız olduğunu söyleyen S.O, “Bu kızlar sürekli değişir. Her bölgeye giden kız farklıdır. Kızların tamamı tanıdık olmayan, bu yüzden çaresizlikten, parasızlıktan, kimsesizlikten mecburi fuhuş yapıyorlar. Hiçbiri de istediği süre gidemiyor. İzinleri bile sınırlı. Hasta olduğumuzda bile çalıştırılırdık” dedi.

“BENIMSEMEK ZORUNDA KALDIM”

Başka bir mağdur olan F.A da temizlik ve garsonluk için internetten bir ilana başvurup Kültürlü E. İle buluştuğunu söyleyerek, “Buluştuğumuzda bana temizlik işi kuvvet bulunuyor ben seni fuhuş için müşterilere göndereyim dedi. İlk ilk kez benimsemek istemedim fakat fazla para kazanacağımı söyledi. Annem hasta olduğu için kabul etmek zorunda kaldım” dedi.

“DARP EDİP BAŞKA ŞANSIM OLMADIĞINI SÖYLEDİ”

İfade veren mağdurlardan B.K ise, bir uygulama üzerinden Açık Fikirli E. ile aylık 600 dolar karşılığında evde yaşlı birine bakmak için anlaştıklarını anlattı. Aydınlatılmış E. ile ihtiyar bakıcılığı oluşturacağı eve gitmek için buluştuklarını oysa eve gittiklerinde kimsenin olmadığını anlatan B.K, “Evde bana yaşlı bakmayıp fuhuş yapacağımı söyledi. Ben kabul etmeyince beni darp edip, başka bir şansım olmadığını söyledi. Pasaportuma el koymaya çalışınca da fuhuş yapmayı kabul etmek zorunda kaldım” dedi. Parasını hiçbir süre tam alamadığını söyleyen B.K, “Zor Kullanarak güya çıplak fotoğraflarımı çekip müşterilere gönderiyordu. Evden tek başıma çıkmama asla izin verilmezdi” dedi.

HEPSİ DİNLEMEYE TAKILDI

Yapılan teknik takipte telefonları dinlemeye alınan sanıkların mağdur kadınların fotoğraflarını müşterilere göndererek tercih yaptırdıkları saptandı. Yapılan telefon dinlemelerine hangi kadının hangi müşteriye gönderileceği ve ne kadar aidat alacağına dair yapılan konuşmalar da iddianamede yer aldı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Is-gorusmesinde-kadinlara-ahlaksiz-teklif/253219