İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kayma riski olan binanın etrafında, misyonlularla tahliller yaptı, son bilgileri paylaştı. Bakan Soylu, çöken binada hayatını yitirenlerin rakamının 16'ya yükseldiğine söyledi.

Binanın enkaz çalışmaları sırasında 05.30'da bir şahsın daha cansız vücuduna erişildi. Bu kapsamda çökmede yaşamını kaybeden rakamı 16 ’dan 17 ’ye yükseldi.

Enkazdan çıkarılan şahsın naaşı ambulansla morga kaldırıldı. Takımlar çalışmalarını sürdürüyor.

BAKAN SOYLU'DAN GECE YARISI AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Soylu'nun söylemeleri:

”Son yaptığımız söylemeden sonra, iki evladımızı daha kaybettik. Verdiğimiz sayı 14 yurttaşımızı kaybettiğimiz, 14 yurttaşımızı da yaralı olarak kurtardığımızdı, o saatten sonra 2 yurttaşımızı daha, 2 evladımızı daha yaşamını kaybettik. Şevval Yıldız ve 1.5 yaşında ki Eylül Dervişoğlu onlar da enkazdan çıkarıldılar. Takribî 20 dakika evvel sismik bir hareket kollandı ama binayı uzun zamandan beridir takip ediyor ve kolluyoruz, azıcıktan Etraf ve Kentçilik Bakanımız da gelecek. Valimle, teknik dostlarımızla hep birlikte binanın içerisine girdik, daha evvel yerleştirilen denge çubuklarında rastgele bir başkalaşım görülmedi ve çalışma şu an tekerrür başladı. Azıcık daha balanslı ve kısıtlı bir çalışma yapacağız ama şu an için bir değişiklik kollanmış değil. Elbette ki bu çalışmalarda tam müesseseler tam bir koordinasyonla çalışmalarını yürütüyor."

soylu

"1. VE 2. KAT ARASINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

“ 1. ve 2. kat arasındaki çalışmalar iyi gidiyor. Tabi şöyle bir güçlüğü var çalışmaların tablalar alınmak istediği zaman bazı tablaları alabiliyoruz ama bazı tablalar inşaatın niteliğinden dolayı yukarıya çekilmek istendiği zaman parçalayarak, kendisini tepeden alt vazgeçiyor. Tek bir güçlük bu ama bunu da dostlarımız büyük bir mücadele ile çalışmalarını sürdürüyor. Yoğun ve büyük bir çaba sergiliyoruz Allah destekçimiz olur allahın izniyle.”

Bakan Soylu ve birliktesi ki kurul çalışmaları analize devam etti.

kartal

ÇALIŞMALAR YİNE BAŞLADI

Öte yandan Anadolu Ajansı muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kartal'da çöken binanın yanındaki binada kayma tespit edildi.

Bunun üzerine enkazdaki arama kurtarma çalışmalarına ara verildi.

Alanın boşaltılması için anons da yapıldı. Takımlar, basın üyeleri ve etraftaki yurttaşları enkaz alanı etrafından "can güvenliği" ihtarı yapılarak uzaklaştırdı. Çalışma bir zaman durdurulduktan sonra yine başladı.

DHA/ Anadolu Ajansı / İHA