Köfteciye Yusuf’a yapmadıklarını bırakmadılar. İstediklerini yaptıramayınca işyerlerinde durum çıkardılar. Domuz eti kullandığını yaydılar, bazı sitelere para karşılığı haber yaptırdılar.

Köfteci Yusuf Akkaş, bütün baskılara karşın örgütün satış istediği et tesisini de, evleri de almadı. Son olarak 750 bin dolar istendi. Onu da vermedi.

“Köfteci Yusuf” restoran zincirinin sahibi Yusuf Akkaş'a, Afyon'da et entegre tesisini bütün baskılara karşın satamayan organize kabahat örgütünün, sonunda 750 bin dolar verilmesi halinde lokantalarında olay çıkarmayacaklarını, domuz eti kullanıldığı söylentisini yaymayacaklarını belirttiler. Bu isteği de yerine getirilmeyen örgüt elemanları, başarılı olamayınca, Aksaray'da firari hazine ararken yakalandı. İşte Bakan Soylu'nun 'Sedat Peker çökmek istedi' dediği Köfteci Yusuf dosyası

Bursa Cumhuriyet Savcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 18 sanıklı iddianamede, örgüt liderleri Erhan Kılıç ve Ahmet Akay'ın, Afyonkarahisar'da yer alan et entegre tesislerini Yusuf Akkaş'a satmak isterken, organize kabahat örgütü lideri olduğu açıklanmış Sedat Peker'in adamları olduğunu söyledikleri belirtildi. İddianamede Peker'in sanıklar arasında olmadığı anlaşıldı.

“DÜĞMEYE BASTIK”

İddianamede, örgüt mensupları arasında yapılan telefon konuşmalarına da yer verildi. Erhan Kılıç'ın, Ahmet Akay'a, Köfteci Yusuf Akkaş'ın restoranları hakkında internette domuz eti kullandığına ilişkin haberlerden sonra söylev değiştireceğine inandığını, haberlerin yayımlanacağı internet adreslerini de göndereceğini belirtirken, “Düğmeye basıldı” dedi.

“Düğmeye basılması”ndan sonradan Köfteci Yusuf restoranlarında olaylar çıkarılmaya başlandı, aynı dönemde internet sitelerinde köftede domuz eti kullanıldığı da yayıldı. Soruşturmayı yürüten C.Savcısı Ahmet Şenol, iddianamede şunları belirtti:

“Erhan Kılıç ile Cüneyt Günal aralarında köfteci Yusuf'un restoranlarında domuz eti kullandığına dair internet haberlerinin takipçisi 3 milyon olan bir twitter kullanıcısına haber yaptırılıp anında milyonlarca kişinin görmesini sağlayacakları, bu tweeter kullanıcısına para vererek bu haberi sayfasında paylaştıracakları, haberin derhal trend topic olacağı, 400-500 TL karşılığında bunu yaptıracakları, bunu yaparak mağdur Yusuf Akkaş'a kendilerinin neler yapabileceğini göstermiş olacaklardı.”

750 BİN DOLARA İNDİLER

İddianamede, Yusuf Akkaş'ın yanındaki bir yöneticinin Erhan Kılıç kadar kendisine yapılan son öneriyi de şöyle açıkladı:

“İndirim yapıp tesisi size 22 milyon liraya verebilirim. Ola Ki tekrar olumlu bir adım gelmez ise Reis Sedat Peker'den bir emir kazanç ise Yusuf'a hasar verebilirim. Lakin ben bunu yapmak istemiyorum. ‘Yok bu tesis bizim işimizi görmez' diyorsanız 80 adet daire var gelip buraları alacak, hala yatırım yapamam ben sizden bir şey alamam diyorsa da 750 bin dolar Reis Sedat Peker'e bağış yapacak ve aramızdaki husumet bitecek. Dostluğumuz başlasın , ne bize yan gruplar ne de başka gruplar gelip sizi rahatsız etmesin , Reis Sedat Peker tekrardan Yusuf'u koruma altına almış olsun. Sen bu konuştuklarımızı git Yusuf' a anlat. Pazartesi gününe dek parayı getirin bu iş bitsin.”

İŞKENCE GÖRÜNTÜLERİ

Erhan Kılıç, telefonunu açıp yüzleri muhakkak olmayan birkaç kişinin, yüzü görünen diğer bir kişiye zulüm yaptıklarına ilişkin görüntüler de izletti. Kılıç, “Reis Sedat Peker'e küfür edenin sonu böyle olur” dedi

DEFİNE ARADILAR

Suç örgütü üyelerinin örgüte finans sağlamak amacıyla öbür faaliyetlere giriştiği belirtilmiş iddianamede örgütün definecilik faaliyeti de şöyle anlatıldı:

“Örgüt lideri Erhan Kılıç ve örgüt üyeleri Cengiz Var, Hakan Koç, Ahmet Özbek, Mehmet Aydın ve Cüneyt Günal'ın 21 Ocak 2020 tarihinde Aksaray ilinde firari kazı yaparak tarihi eser elde etmeye yönelik faaliyette yer aldıkları, kazıda kullanılacak kepçe ekskavatör gibi araçları Hakan Koç'un temin ettiği, kendilerine asistan olan 5 kişinin firari kazı yaptıkları gerekçesiyle yakalanmış ve haklarında farklı bir soruşturma başlatılmıştır.”

18 şüphelinin yer aldığı dava Bursa 5. Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi'nde 2 Haziran'da başlayacak. Şüpheliler aralarında Sedat Peker'in bulunmadığı, Peker'le ilgili ayrı bir soruşturmanın yürütüldüğü belirtildi.

Saygı Öztürk/Sözcü

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Kofteci-Yusuf-a-cokemeyince-define-avina-cikmislar/250775