HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması gündemde. Tartışmalar sürerken böyle bir durumda ortaya çıkacak boşluğu doldurmaya talip iki Kürt partisi de birleşme kararını açıkladı. Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) ile Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (T-KDP) birleşecek.

İki parti arasında yaklaşık 8 aydır sürdürülen tek çatı altında toplanma çalışmalarında sona gelindiği, 27 Mayıs'ta Diyarbakır'da düzenlenecek organizasyonla
KADEP ile T-KDP'nin birleştiğinin kamuoyuna açıklayacağı bildirildi.

T-KDP Genel Başkanı Mehmed Emin Kardaş, yaptığı açıklamada, Kürt siyasetinde yeni bir sayfa açmak, yeni bir soluk kazandırmak için KADEP ile birleşeceklerini belirterek, "Bölgede yeni bir muhataplık için var olacağız. Şiddetten uzak, kimseye düşmanlık gütmeyen bir politikamız var" dedi.

Ayrıca Mehmed Emin Kardaş, yaptığı açıklamada "Kürtlerin değerlerini koruyarak yeni bir muhatap oluşturacağız. Böylece hatırı sayılır bir güce ulaşacağız. Güzel bir imajımız var ve halktan büyük bir destek görüyoruz. Seçimlerde iyi bir oy alacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı..
.