İzmir'de müteahhitlik yapan A.B.Ç.'nin asliye hukuk duruşmalarında devam eden 3 ayrı dava dosyasıyla alakalı bilirkişi olarak yüksek inşaat mühendisi Doç. Dr. H.Ş.A., görevlendirildi. H.Ş.A., iddiaya göre, müteahhit A.B.Ç.'ye, 20 bin TL karşılığında bilirkişi raporlarını lehine tertip etmeyi ve dava dosyalarını süratlendirmeyi öneri ederek, rüşvet istedi.

A.B.Ç., düşüneceğini söyledikten sonra vaziyeti polise bildirdi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Kabahatlerle Gayret Şube Müdürlüğü takımları, A.B.Ç.'den rüşvet vermeyi kabul ettiğini söylemesini ve buluşma için buluşma vermesini istedi. Bunun üzerine A.B.Ç., bilirkişi H.Ş.A.'yı telefonla arayarak, Karşıyaka Mavişehir'de bulunan alışveriş merkezinde buluşabileceklerini söyledi. Sivil polislerle alışveriş merkezine giden A.B.Ç., kafede bilirkişi H.Ş.A. ile buluştu ve seri numaraları evvelden kayda alınan 12 bin TL ve bin 600 doları verdi.

HAPSEDİLDİ

Kafeden böldüğü sırada harekete geçen takımlar, H.Ş.A.'yı içinde vadettiği bilirkişi raporları olan AKILB hafıza ve aldığı paralarla tuttu. Nezaretine alınan H.Ş.A., İzmir'in Yeşilyurt mahallesindeki Mali Kabahatlerle Gayret Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyetteki operasyonlarının bitirilmesinin ardından adliyeye sevk edilen H.Ş.A., çıkarıldığı duruşmaca hapsedildi.

DHA