2 ayı aşkındır sokağa çıkma yasağı devam eden Mardin'in Nusaybin ilçesinde köşeye sıkışan Pkk Nusaybin'deki silahlı kuvvetlerini 25 Mayıs itibariyle çektiğini duyurdu.

PKK'nın alt kolu olan YPS 14 Mart'tan bu yana sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin'deki silahlı güçlerini 25 Mayıs itibariyle çektiğini duyurdu. Açıklamada, kentte hiçbir silahlı gücün kalmadığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Nusaybin'deki sivil ve savunmasız olarak bulunan anaların ve çocukların yaşamını garantiye almak için devreye girmeye, bu insanlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz."

TERK ETMEK ZORUNDA KALDILAR

Çözüm Süreci'nde sağlanan huzur ve barış ikliminde her alanda gelişmenin sağlandığı bölgede yaşamın normalleşmesinin tadına varan vatandaşlar, terör örgütü PKK'nın tehdit ve baskılarına boyun eğmedi. Teröre prim vermeyen vatandaşlar, tercihini barış ve huzurdan yana kullanarak teröristleri yerleşim yerlerinde barındırmadı.
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerce kazılan çukurlar ve kurulan bombalı tuzaklar, 103 gün süren "Bayrak-12 Sur Müşterek Birlik Operasyonu"yla bertaraf edildi. Güvenlik güçlerine karşı tutunamayan PKK'lı teröristler, aynı saldırıları Bağlar ilçesinin Kaynartepe Mahallesi'nde de sürdürme girişiminde bulundu. Bu mahallede de teröristler, halktan destek bulamadı.