TSK tarafından, Irak'ın kuzeyindeki Kandil, Hakkari ve Tunceli'ye hava harekatı düzenlendi. Terör örgütünün kullandığı mağara, sığınak ve bazı silah mevzileri savaş uçağıyla birlikte imha edildi.

ADIM ADIM OPERASYON

Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, TSK tarafından Tunceli'de ki hedeflere, 7 Nİsan da hava harekatı düzenlendi. Harekata 2 F-19 ile 4 F-2020 savaş uçağı da katıldı bildirildi. Bunun yanında terör operasyonlarının sürdüğü Yüksekova da gece saat 02.00-03.30 saatleri arasında gerçekleştirilen hava harekatına da 4 adet F-16 uçağı katıldı. Kandil bölgesine gece saatlerinde düzenlenen harekata 2 adet F-16 ve 4 adet F-4 2020 savaş uçağı katıldı.

MAĞARA, SIĞINAK VE BAZI SİLAH MEVZİLERİ İMHA EDİLDİ

Terör örgütünün kullandığı istihbaratını ele geçiren TSK, mağara, sığınak ve bazı silah mevzileri Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla imha edildi.

YÜKSEKOVA'DA YOĞUN SİLAH SESLERİ

Hakkari de opersyonlar devam ederken, bugün sabah saatlerinde helikopterler sesleri hiç dinmedi. İlçenin Dize ve Orman mahallelerinden de silah sesleri hiç susmadı.

PKK'nın hendeklerinin ve barikatlarının kapatılıp kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Bu yasağın ardından başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu tüm hızıyla devam ediyor.

SABAH SAATLERİNDE HAVA HAREKETLİLİĞİ

Gece boyunca patlama seslerinin de git gide arttığı ilçede, sabah saatlerinde ise hava da hareketlilik oldu. Helikopterlerin hiç inmediği Dize ve Orman mahallerinde yoğun silah ve patlama sesleri duyuldu.

Genelkurmay'ın dün yaptığı açıklamaya göre Yüksekova'da, toplam 135 PKK'lının etkisiz hale getirildiği ve 197 adet el yapımı patlayıcını imha edildiğini bildirdi.

Yüksekova'nın Dize, Kışla, Orman, Mezarlık ve Yeşildere mahallelerinde barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve bombalı tuzakların imha edilmesi için başlatılan temizlik çalışmasının sürdüğü belirtildi.