Vaka, geçtiğimiz gün Bursa Kentler Arası Otobüs Terminali ’nde alana geldi. Muş ’tan geldiği bilinen bir yolcu otobüsüne Bursa ’da M.Y. adlı kişiye teslim edilmek üzere birkaç paket itimat edildi. Bursa ’da teslim aldığı kutuları x-ray makinesinden geçirdiği sırada güvenlikçiler kutuların birinde el bombası olduğunu fark etti. Kutulara el koyan ve vakayı polis ekiplerine bildiren güvenlikçiler, M.Y. ’nin de bir yere parçalamasına izin etmedi.

Vaka yerine gelen Bursa Terörle Çaba Şube Müdürlüğü takımları mevzuyla alakalı analiz başlattı. M.Y. ’yi nezaretine alan takımlar kutunun Muş ’tan İ.E. tarafından sevk edildiğini tespit etti.

BOMBA

EL BOMBASININ KENDİSİNE AİT OLMADIĞINI İDDİA ETTİ

Nezaretine alınan dayı İ.E. ’nin Muş ’taki evini Bursa ’ya taşıdığı, eşyaların bir kısmını nakliye yoluyla, bir kısmını kargo yoluyla, kargoyla yollayamadıklarını da yolcu otobüsü ile Bursa ’ya yolladığı bilindi. İ.E. emniyette verdiği ilk ifadesinde yolcu otobüsüne verdiği eşyaların kargoya alınmadığını ifade ederek, el bombasının kendisine ait olmadığını iddia etti. Yapılan araştırmalarda vakanın teşkilatsal bir faaliyet olmadığı tespit edilirken, el bombasını yollayan İ.E. ise çıkarıldığı duruşmaca hapsedildi. İHA